Testimonial Diana Florentina GABOR
Proiectul „Un viitor pentru trecut – clasarea şi valorificarea patrimoniului epigrafic şi sculptural callatian” a avut un rol foarte important în experiența mea universitară, m-a ajutat să evoluez și să descopăr toți pașii ce trebuie urmați în vederea realizării unui produs final în cadrul unei echipe cu roluri bine definite.
Poziția de membru design 3D al echipei de implementare mi-a oferit ocazia să îmi măresc aria de cunoștințe din acest domeniu și nu numai. Pentru modelarea artefactelor, dar și a secțiunilor templului, a fost nevoie de studierea în prealabil a acestora. Astfel, am descoperit o mică parte din arhitectura acelor timpuri, am înțeles mult mai bine cultura vremurilor respective, mi-am îmbogățit cunoștințele generale, dar și tehnice. Cu această ocazie am reușit să am o apropiere față de istoria Dobrogei și să înțeleg mult mai bine activitățile strămoșilor noștri. Am fost foarte impresionată de construcția templului, de modul în care arhitectura a avut un impact imens asupra culturii și mai ales de modul în care construiau efectiv oamenii în acele timpuri, neavând mașinăriile și tehnologia din zilele noastre. Mă bucur că am avut ocazia să descopăr și să mă întorc în timp pentru a realiza cât de important este să ne cunoaștem istoria și cât de mult ar trebui să apreciem toate eforturile depuse pentru cultura bogată pe care o avem în prezent.
De asemenea, pe lângă modelarea 3D, implementarea modului de vizualizare a fost o provocare pentru mine. Prin intermediul acestei sub-activități am reușit să îmi dezvolt abilitățile de programare și de utilizare ale unui software specializat, iar partea de testare și execuție a fost una importantă, deoarece în acest fel am putut observa eventualele erori sau modificările necesare.
Sunt recunoscătoare întregii echipe pentru ajutorul acordat în momentele de impas, pentru faptul că am primit feedback constructiv la fiecare etapă pe care am parcurs-o și mă pot mândri cu faptul că am avut șansa de a colabora cu profesioniști de la care am avut foarte multe de învățat. Această experiență m-a dezvoltat atât din punct de vedere educațional, cât și relațional, latura mea umanistă fiind readusă în lumină și completând-o armonios pe cea tehnică.
Diana Florentina GABOR
Membru design 3D

Leave a Reply